علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: مراکز اورژانس اجتماعی از سوی دفتر امور آسیب دیدگان به منظور تسهیل دسترسی گروههای در معرض خطر جامعه به خدمات بهزیستی راه اندازی شده اند.
وی اظهار کرد: خط تلفن اورژانس اجتماعی با هدف کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و مداخله تخصصی موثر و نیز به منظور جلوگیری از تشدید بحران و آسیبهای اجتماعی و کاهش صدمات بر افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی به صورت شبانه روزی پاسخگوی تماس هم استانیها است.
دهباشی پور با اشاره به اینکه تاکنون یک هزار و ۲۰ تماس با خط ۱۲۳ استان قزوین برقرار شده است، تصریح کرد: حوزه فعالیت این خط تلفنی شامل تمام افراد در معرض آسیب، از جمله زنان و کودکان خشونت دیده، دختران فراری، کودکان خیابانی و سایر افراد است.
به گفته این مسوول، مراکز اورژانس اجتماعی در بخشهای مختلف مانند تیمهای سیار، مداخله سرپایی، پایگاه خدمات اجتماعی، مداخله نگهداری و خط ۱۲۳ فعالیت میکنند.
وی با اشاره به نحوه دسترسی به خدمات اورژانس اجتماعی، تاکید کرد: تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، ارجاع از مراجع قضایی یا نیروی انتظامی و مراجعه حضوری فرد از جمله راههای دسترسی به اورژانس اجتماعی است.
دهباشی پور ادامه داد: همچنین خدمات سیار اورژانس اجتماعی نیز با هدف شناسایی و جذب افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی نسبت به ارجاع به موقع و تخصصی افراد به مراجع ذیصلاح اقدام میکنند.
وی خاطرنشان کرد: خدمات سیار اورژانس اجتماعی در استان قزوین دارای ۱۷ تیم در ۲ نوبت کاری صبح و عصر در تمامی شهرستانهای استان و به صورت شبانه روزی در شهر قزوین فعالیت دارند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی این سازمان، خاطرنشان کرد: هدف اصلی این مراکز کنترل و کاهش بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی، شناسایی آسیبهای اجتماعی نوپدید و بازپدید، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمانهای غیردولتی و همچنین مداخله موثر به منظور کاهش جرایم و جلوگیری از تشدید بحران و آسیبهای اجتماعی و کاهش صدمات بر اقشار در معرض آسیب است.
وی اضافه کرد: مرکز مداخله در بحران شامل، یک مرکز نگهداری در مرکز استان و هشت مرکز سرپایی در تمامی شهرهای دارای اورژانس اجتماعی است و از ابتدای امسال نیز ۲۶۲ مورد پذیرش در مراکز مداخله در بحران استان قزوین صورت پذیرفته که تمامی خدمات تخصصی از جمله مددکاری، راهنمایی و مشاوره برای جامعه هدف انجام شده است.
پایگاههای خدمات اجتماعی در چهار منطقه آسیب خیز استان قزوین فعال است
مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به فعالیت پایگاههای خدمات اجتماعی این سازمان، اظهار کرد: این پایگاهها به منظور توانمندسازی اجتماع محور محلات کم برخوردار و کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در چهار منطقه آسیب خیز شهرهای ناصر آباد، قزوین، الوند و تاکستان فعال هستند.
دهباشی پور تصریح کرد: ۳۲۶ نفر از آسیب دیدگان اجتماعی در استان قزوین از ابتدای امسال از این سازمان خدمات دریافت کردهاند.
وی با اشاره به نقش اورژانس اجتماعی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، یادآور شد: اورژانس اجتماعی بار ترافیکی بالایی در حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه آسیبهای اجتماعی مربوط به زنان و دختران دارد.